inici
qui sóc
serveis
per saber-ne més
contacte
Problemes de conducta


Problemes de conducta

Els problemes de conducta els podríem definir com totes aquelles manifestacions més lleus de comportaments disruptius del nen o de l'adolescent, que bàsicament necessiten la implantació d'uns límits i unes pautes d'actuació ben definides per poder-se erradicar del comportament habitual de l'infant .

Dins d'aquestes conductes estan els problemes de desobediència, problemes amb els estudis per manca d'hàbits i rutines, crits, insults, mentides i rabacaneries, problemes en l'alimentació (només menja el que li agrada, o tarda molt en menjar) o en la son (no sap conciliar sol la son, es desperta moltes vegades durant la nit…)

La majoria dels problemes de conducta, per no dir tots, tenen com a base una absència de rutines i d'hàbits, una mancança d'establiment de límits i normes, una incoherencia o inestabilitat de les normes aplicades, un estil educatiu permissiu o sobreprotector o una absència de conseqüències als comportaments negatius. Per tant, l'actuació més adient en aquests casos és establir un estil educatiu amb autoritat positiva i implantar normes i límits adequats a l'edat del nen per tal que pugui reconduir la seva conducta. Pot semblar una tasca difícil, però aplicada amb preseverància i coherència donarà ben ràpid els seus fruits .


Trastorns de conducta

En general els nens o adolescents amb trastorns de conducta es caracteritzen per tenir uns patrons de conducta més hostils, més transgressors o més agressius que els descrits anteriorment i que, si no són tractats per la família, amb o sense ajuda d'un especialista, arribaran a ser un gran problema tant pel noi o noia com per la família.

Dins d'aquesta categoria els trastorns més coneguts són:

- Trastorn Negativista Desafiant (TND): Els subjectes que presenten aquest trastorn es caracteritzen per oposar-se contínuament i sistemàticament a les normes establertes. Intenten sempre imposar el seu criteri desafiant i desobeïnt les regles de l'adult. I quan no ho aconsegueixen exploten en rabacaneries, en trencar objectes i, a vegades en autolesionar-se. Acostumen a mostrar aquest comportament més fàcilment a casa que fora d'ella o amb persones estranyes. Són nens amb una baixa tolerància a la frustració, amb baix control de les seves emocions i mai assumeixen la responsabilitat dels seus actes .

- Trastorns Disocial (TD): Aquest trastorn té una base genètica. Les persones que el presenten actúen de manera que poden violar els drets fonamentals dels altres i incomplir lleis socials: escapar-se de casa, robar, metir amb freqüència, mostrar crueltat amb persones o animals, amenaçar, ficar-se en baralles, manipular ...

El pronòsitic d'aquests trastorns dependrà de l'edat d'aparició d'aquests comportaments, de la gravetat o intensitat en què es presenten aquestes conductes no apropiades, de l'absència o no de pautes educatives en la família o de la presència de violència en l'entorn proper.

En general, i com a conclusió, cal dir que desobeir, enfadar-se o intentar saltar-se les normes, són conductes absolutament normals ens tots els infants. Amb aquests comportaments els nens ens intenten demostrar la seva disconformitat davant una situació i mostrar-nos els seus sentiments envers a això. És molt important que ho facin, perquè així desenvoluparan la seva intel·ligència emocional. Però nosaltres, els adults i els pares, hem d'estar allà per ensenyar-los a conèixer i a controlar aquestes emocions i a saber-les expressar en la mesura adient perquè no acabin sent una amenaça pel bon funcionament tant personal com familiar.info@espaipersonal.com | 639 44 79 19
Tots els drets reservats a espai personal

 

 

 

Espai Personal tdah dislexia altres trastorns conducta adopcio reforç escolar tècniques d'estudi