inici
qui sóc
serveis
per saber-ne més
contacte
TDAH


Cada vegada més està integrat a la nostra cultura el fet d'adoptar a un menor. Les raons per començar aquest projecte poden ser múltiples, encara que la més estesa és la infertilitat o la impossibilitat de la parella en tenir un fill per via tradicional. Sigui quina sigui aquesta raó, el motor comú a totes les adopcion és el desig i l'amor incondicional cap a un fill que està a punt d'arribar.

Però tot aquest procès és més llarg que un embaràs i està ple d'esperes, tràmits, entrevistes i altres situacions que ens poden fer trontollar una mica la nostra convicció o que ens poden fer dubtar de la solidesa de la nostra decisió. Sorgeixen dubtes i inseguretats, preguntes i interrogants de què passarà. A vegades l'espera i la incertesa de quan s'acomplirà el termini poden produir angoixa i nerviosisme i tot aquest “temps lliure” serveix perquè els pares crein unes expectatives sobre el nen que arribarà.

Un altre moment molt important dins del procés de l'adopció és el de la primera trobada. És un moment de molta il·lusió i alegria, del qual hem elaborat moltes fantasies durant l'espera i, a vegades, aquest moment no resulta ser tal com l'havíem imaginat. Aquesta contradicció pot provocar preocupació, però cal saber que les característiques d'aquesta primera trobada no són indicatiu de l'èxit de l'adopció.

I, definitivament, l'arribada del menor a casa s'entèn com la culminació del procés, però en realitat és aquí quan comencem de debó. Temes com les emocions tant dels pares com dels menors nouvinguts, el treball del vincle, l'abordatge de la seva història prèvia o què ens trobarem a l'adolescència són temes en els què la família pot necessitar algun moment d'assessorament o recolzament.

info@espaipersonal.com | 639 44 79 19
Tots els drets reservats a espai personal

 

 

 

Espai Personal tdah dislexia altres trastorns conducta adopcio reforç escolar tècniques d'estudi